Activiteiten: Limburgse fietsroutenetwerk, wandelroutes

Wat is er te beleven in Diepenbeek?

Diepenbeek heeft aan haar toeristen heel wat te bieden. We geven je graag een overzichtje, maar overlopen even graag de mogelijkheden als je bij ons te gast bent:

Zo telt Diepenbeek bijvoorbeeld 4 natuurreservaten: De Maten, De Dauteweyers, De Dorpsbemden – Pomperik en Nietelbroeken. Allen zijn vrij toegankelijk, en voorzien van uitgestippelde wandelpaden. Je vindt er naast vijvers ook rijke fauna en flora.

Naast de natuurreservaten hebben we ook de vermaarde Keizelboomgaard, een hoogstamboomgaard vol fruitbomen, aangevuld met klein fruit als bessen en frambozen. Tijdens de bloesemperiode is een bezoekje aan deze boomgaard dan ook meer dan de moeite waard! contact: dhr. Jos Ramaekers  tel.011 35 15 83 info@boomgaardenstichting.be

Diepenbeek ligt vanzelfsprekend ook op het (Limburgse) fietsroutenetwerk. Naast het fietsroutenetwerk zijn er eveneens 2 uitgestippelde trajecten, nl. De beeldenroute van naar keuze 9,5 of 23 kilometer, en de Kapellekesbaan van 15, 17 of 20 kilometer.

Naast de fietsroutes telt Diepenbeek ook enkele mooie wandelroutes, uitgestippeld door de wandelsportvereniging De Schoverik. De wandelingen zijn van 5 tot 30 kilometer lang, voor elk wat wils dus. info: www.wandelclubdeschoverik.be

Evenementen

Haspengouw in feeststemming.

In het zuiden van  Belgisch- limburg ligt Haspengouw, een regio die bekend staat om zijn glooiende landschap, kastelen en fruitbomen.

Elk jaar in april verandert deze streek in een grote bloesemzee.

niet alleen de bloesems komen tot bloei, een maand lang bruist de regio elke dag opnieuw van de fruitige activiteiten.

Zet je tanden in het mooie Haspengouwse landschap en verken de regio te voet, met de fiets, de auto of moto.

Fruitroutes, Alken, Bilzen, Borgloon en Sint-Truiden

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Eten en drinken in Diepenbeek

'T Prieeltje

Alfons Jeurissenstraat 75
3590 Diepenbeek
Limburg
België

Tel. 011/333.558
GSM. 0486/880.832
info@het-prieeltje.be

3 sterren B&B gastenkamer
  1. Het Prieeltje
Visueel achtergrond ornament