In de omgeving van B&B 'T Prieeltje

Bed and Breakfast 'T Prieeltje is gelegen in Diepenbeek, op de grens van Haspengouw en de Kempen. Zowel in Diepenbeek als in de wijde omgeving is er veel te beleven:

Gastenverblijf 'T Prieeltje is gelegen in Diepenbeek, op de grens van Haspengouw en de Kempen, midden in het groene rustige Limburg. Voor de actieve natuurliefhebber hebben we dan ook een ruim aanbod aan fiets- en wandelroutes in de omgeving. We liggen bovendien vlakbij het fietsroutenetwerk, en kunnen je een veilige parking en fietsenstalling garanderen.

Door onze centrale ligging kan je steeds uitstappen maken waarbij de afstanden beperkt blijven:

Vooreerst raden we je zeker aan Diepenbeek met een bezoekje te vereren: je vindt er een gezellige gemeente, met een groot markplein vol charmante terrasjes. Vlak aan het marktplein staat de Sint-Servaaskerk, met zijn meer dan 500 jaar oude toren. Binnenin vind je zelfs houten beelden die meer dan 300 jaar geleden gemaakt werden.

Hasselt (10 km) is dan weer gekend voor shopping en cultuur. Je vindt er het Jenevermuseum, het Modemuseum, de Japanse Tuin, Plopsa Indoor,... Daarnaast zijn er regelmatig interessante en grootse evenementen in de Grenslandhallen of de Ethias Arena. Met zijn gezellige winkelstraten kan je er bovendien uren ronddwalen. voor meer infomatie, www.hasselt.be

Ook in Genk (10 km) kan je terecht voor shopping, maar ook het rijke mijnverleden van de streek komt er aan bod. Daarnaast is er het bekende Europlanetarium en zijn er enkele nationale parken, waarvan Domein Bokrijk wellicht het meest gekende is. Van ons gastenverblijf ga je met de fiets in ongeveer een kwartiertje naar Bokrijk. voor meer informatie, www.bokrijk.be

Naast Diepenbeek ligt Bilzen (15 km), dat wellicht het mees bekend is voor de landcommanderij Alden Biesen. Via het fietsroutenetwerk is dit makkelijk te bereiken vanuit 'T Prieeltje.

Nog iets verder weg vind je ook Tongeren (20 km) met zijn rijke Romeinse verleden, het archeologische museum, het begijnhof en de wekelijkse anktiekmarkt (op zondag).

Kom je in de lente, dan kan je de bloesems van Haspengouw zeker niet negeren. Na ongeveer 30 kilometer ben je in Sint-Truiden, Borgloon,...

Zoek je het nog iets verder, dan liggen Maasmechelen en Maastricht ook vlakbij, telkens minder dan 30 kilometer ver. Ideaal voor een dagje ontspanning of shopping!

 

Activiteiten en evenementen in Diepenbeek en omgeving
 


Dat onze gasten ervan genieten, bewijst deze mooie powerpoint die we van Frans en Monique ontvingen. Zij verbleven hier enkele dagen, en gingen onder andere fietsen in het bloesemrijke Limburg. Ze lieten ons toe de presentatie op de site op te nemen, waarvoor dank!

'T Prieeltje

Alfons Jeurissenstraat 75
3590 Diepenbeek
Limburg
België

Tel. 011/333.558
GSM. 0486/880.832
info@het-prieeltje.be

3 sterren B&B gastenkamer
Visueel achtergrond ornament